Geçiş Kontrol Sistemleri

Personel takip sistemleri veya Geçiş Kontrol Sistemleri imalathane, fabrika, iş merkezleri gibi kalabalık iş yerlerinde öncelikle giriş çıkışlarının takibinin sağlanması ve bunun raporlanması için kullanılan sistemlere verilen addır.

İşyerlerinde kalabalık personel çalışıyorsa o iş yerindeki o kadara insanın giriş çıkışlarına göre bordro, maaş, mesai bilgilerini el ile takip etmek bir personelin tek başına yapabileceği bir iş değildir. Bu işler az personel maliyeti ile personel takip sistemleri ile gerçekleştirilir.

Bu personel takip programları en çok insan kaynakları departmanlarının iş programlarını rahatlatmaya ve bunun karşılığında çok daha fazla raporu en kısa zamanda üretebilmeye yaramaktadır. Bu programlar bir personelin işe giriş saati, çıkış saati, izin alma alışkanlıkları, yıllık izin kullanma ile ilgili birçok raporu çok kısa zamanda üretebilmektedir. Bunun yanında bordroya esas bütün verileri otomatik olarak bordroya yansıtarak maaş hesaplanması için de esas veri kaynağıdır.

Aynı sistem ile çalışanın yemek hakkı tanımlanabilir. Aynı yöntem ile hangi gün yemek yemiş, yememiş, ne kadar yemiş gibi verilere ulaşılabilirsiniz.
İş yeri içerisinde girişleri yetkilendirilmiş yerlere giriş yapabilir. Eğer yetki tanımlaması yok ise giremez. Bu şekilde iş yeri güvenliği daha sıkı kontrol edilmektedir.
Aynı yöntem ile bir iş yerinde çalışan molalarında çay kahve tüketimi için kullanıma açılabilir.